Краљево, убијен мушкарац који је претио бомбом

Полиција у Краљеву убила је мушкарца који је синоћ претио да ће активирати бомбу у кући пуној људи. Претходно су покушали да ухапсе Д. Ј. (1985) у близини аутобуске станице због претњи да ће бацити бомбу на полицијску станицу у Краљеву, али и сумње да је у претходних неколико дана извршио више тешких крађа.

Међутим, Д. Ј. је приликом покушаја хапшења извадио ручну бомбу и запретио да ће је бацити на полицајце. Припадници МУП-а су касније са њим успоставили контакт мобилним телефоном, али упркос преговорима, он није желео да се преда.

Након тога, полицајци су лоцирали кућу где се са бомбом скривао осумњичени, а у објекту се, у том тренутку, налазило још десет особа, међу којима и једна осамнаестомесечна беба и четворо деце од шест до 13 година. Ту је била и његова петнаестогодишња девојка.

Пошто је претио да ће бацити бомбу, припадници полиције су били приморани да упадну у кућу, а Д. Ј. је тада покушао да је активира, због чега су га полицајци лишили живота.

Један од полицијских службеника је присебном и брзом интервенцијом успео да дође до Д. Ј. пре него што је осумњичени бацио бомбу, и тако спречи далеко већу трагедију у којој су могла да страдају деца и остали присутни у кући.

"Јутрос су нам наредили да затворимо ролетне, да бежимо доле, ако имамо децу да склонимо на ту страну, каже, опасно је, може бити пуцњаве. Онда после, пошто је била пуцњава, убили су га", каже комшија Томо Милојевић. 

Узнемирени су били и становници околних улица.

"Лопови на све стране, ја увече не смем да спавам, бојим се, бога ми", жали се Весна Филиповић.

"У овом насељу до сада је било мирно и фино, било је слоге, а шта је то било јутрос, ја немам појма", каже Ратомир Прашчевић. 

Убијени је претходних дана на свом Фејсбук профилу претио полицији и објавио фотографију са бомбом. Пре око годину дана изашао је из затвора после дугогодишње робије.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 28. сеп 2017, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

ima li odgovora

zasto se sve ovo desava?

(четвртак, 28. сеп 2017, 12:26) - anonymousTO3A [нерегистровани]

...и повећајте

...плате тих храбрих људи, који стављају свој живот, да би спасли туђе!

(четвртак, 28. сеп 2017, 11:07) - Bata [нерегистровани]

Devojka

On 32 a devojka 15 ?

(четвртак, 28. сеп 2017, 10:29) - anonymous [нерегистровани]

Tragedija

Tuga... Kako li su svi ovakvi ljudi živeli pa da su izrasli u takve ljude...

(четвртак, 28. сеп 2017, 10:18) - anonymous [нерегистровани]

bravo za policajce!!

bravo za policiju! unaprediti policajce!!