Oдлука о Марјановићевом притвору у року од 48 сати

Пред Кривично ванрасправно веће Вишег суда у Београду стигао је предмет против Зорана Марјановића поводом жалби на решење којим му је одређен притвор, а то веће има рок од 48 сати за одлучивање.

Жалбе су изјавили заменик Вишег јавног тужиоца и три Марјановићева браниоца.

"Кривичном ванпретресном већу данас су изнети списи предмета у кривичном поступку који се води против окривљеног Марјановића, на одлучивање по изјављеним жалбама на решење судије за претходни поступак којим му је 16. септембра одређен притвор", прецизирала је за Танјуг портпаролка Вишег суда Бојана Станковић.

Додала је да Кривично ванрасправно веће одлуку о жалби доноси у року од 48 сати.

Зорану Марјановићу је притвор одредио судија за претходни поступак - само из разлога "постојања особитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицањем на саокривљене и сведоке", а Више јавно тужилаштво жалбом тражи да му се притвор одреди и због разлога "узнемирења јавности".

Марјановићеви браниоци траже укидање притвора.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај у Србији већ годину и по дана са разним верзијама о идентитету извршиоца, као и начинима и месту извршења злочина.

Марјановић је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства.

На терет му се ставља кривично дело тешко убиство за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Он је и раније привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању 16. септембра у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао је да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Тада је, према писању медија, рекао да је тог дана, 2. априла 2016. био са супругом и ћерком у шетњи у Борчи након чега је Јелена продужила на џогинг а он се вратио са ћерком кући око 15-16 сати.

Нестанак супруге је пријавио око 20 сати, а њено тело је полиција пронашла сутрадан на насипу у Борчи.

број коментара 0 Пошаљи коментар