Вазура платио 400.000 динара, одбачена пријава за пиштољ

Генерални директор фудбалског клуба Партизан Милош Вазура уплатио је у задатом року 400.000 динара у хуманитарне сврхе па је Друго основно тужилаштво одбацило кривичну пријаву против њега за нелегално ношење пиштоља.

Милош Вазура новац уплатио преко рачуна Владе који је намењен за хуманитарне сврхе, па је тужилаштво одустало од кривичног гоњења.

Након извршене уплате, кривична пријава против њега је одбачена 1. септембра, прецизирала је за Танјуг портпарол Другог основног тужилаштва Милица Љубичић.

Крајем августа тужилаштво је одлучило да према Вазури примени опортунитет и наложило му да у року од месец дана уплати поменути износ, након чега ће одбацити кривичну пријаву за недозвољено ношење пиштоља.

Вазура је 30. маја био приведен у када му је полиција приликом рутинске контроле на Воžдовцу у аутомобилу пронашла пиштољ за чије ношење није имао дозволу.

Након задржавања од 48 сати пуштен је да се брани са слободе.

Ово кривично дело - нелегално држање, ношење и трговина оружјем од 1. јуна је у надлежности виших тужилаштава пошто су изменама Кривичног законика повећане законске казне. Сада је прописана казна од две до 12 година затвора.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. сеп 2017, 18:42) - Kablar [нерегистровани]

Vazura

Vazura nije nosio pistolj sa sobom,nego mu je bio u autu to nije isto kao kada se nosi za pojasom.

(понедељак, 25. сеп 2017, 12:45) - Aleksandar [нерегистровани]

Pravda

Znači i dalje smo jednaki i jednakiji, politika ''nema'' nikakvog uticaja u tužilaštvu i sudstvu, a kriminal se ''ne'' isplati.

(понедељак, 25. сеп 2017, 12:15) - anonymous [нерегистровани]

pistolj

znaci sada mozes nositi pistolje slobodno i ako te uhvate nikom nista...platis 400000 din i ponovo mozes slobodno nositi pistolj