Осуђени на укупно 55 година за пљачку и убиство инвалида

Три мушкарца правоснажно су осуђена на укупно на 55 година затвора због убиства инвалида Д. Л. у Младеновцу 2014. године, приликом пљачке његове куће.

Овом одлуком Апелациони суд је окривљенима повећао казне за по две године па је Немању Николића осудио правоснажно на 20 година, Емрана Бејзака на 18 година и Бидаима Краснићија на 17 година затвора.

Од сваког од њих одузето је по 22.743 динара, односно имовинска корист коју су прибавили пљачком убијеног Д. Л, пошто су плен поделили на једнаке делове, наведено је у пресуди објављеној на сајту Апелационог суда.

Они су осуђени због кривичног дела тешко убиство за које је иначе запрећена казна 30 до 40 година затвора.

Краснићи, Бејзак и Николић су осуђени јер су у ноћи између 4. и 5. јануара 2014. године убили Д. Л. приликом пљачке његове куће, угушивши га јастуком, пошто је одбио да им преда злато и новац и почео да дозива помоћ.

Претходно су неколико дана надгледали његов кућу да би са сигурноšћу утврдили када је код куће, притом знајући да је инвалид.

У кућу су ушли, тако што су шрафцигером разбили прозор на кухињи. 

Пошто су убили Д. Л. са њега су скинули златан накит који је носио и наставили преметачину по кући, из које су однели готов новац у динарима и еврима у неутврђеном износу, више златних ланчића са привесцима и прстење, укупне теžжине 38,81 грам и један мобилни телефон са картицом, наводи се у пресуди.

Телефон су осталивили на једној клупи у Београду, док су злато продали златарама у ТЦ "Ушће" и плен поделили на три једнака дела.

У образложењу своје одлуке о повећању казни, Апелациони суд је навео да је првостепени суд пренагласио и предимензирао олакшавајуће околности за окривљене, као и да стране није адекватно ценио отежžавајуће околности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво