Беливуку поново продужен притвор

Виши суд у Београду поново је продужио притвор за још 30 дана навијачу "Партизана" Вељку Беливуку (32), званом Веља Невоља и М.М, отпуженима за помагање у извршењу убиства Властимира Милошевића, 30. јануара ове године, у Улици краљице Марије у Београду.

Трећеоптужени у овом случају, М. К. се налази у бекству.

Портпарол Вишег суда Бојана Станковић прецизирала је да је кривично ванрасправно веће Беливуку и М. М. продужило притвор због постојања околности које указују да ће у случају боравка на слободи у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Притвор им је, како је додала, продужен и због начина и последица кривичног дела за које се терете, а које су довеле до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је 27. јула оптужницу против Беливука, М. М. и М. К. којом им на терет ставља кривично дело убиство помагањем.

Они су се првобитно сумњичили за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, али је у току истраге квалификација дела промењена, па се сада терете као помагачи, а не извршиоци.
Оптужница се налази у суду на преиспитивању испуњености услова за потврђивање.
Беливук је ухапшен почетком фебруара, а М. М. у мају.

На саслушању у тужилаштву Беливук је негирао учешће у убиству, док се М. М. бранио ћутањем.

Милошевићево беживотно тело пронађено је на трамвајским шинама у Улици краљице Марије у Београду, код броја 7.

Медији су писали да је Милошевић био познат је по насилничком понашању и да се бавио борилачком вештином кјокушин карате.

Беливук је у септембру 2016. године на основу споразума са тужилаштвом о признању кривице, осуђен на годину дана кућног затвора, због пребијања припадника обезбедења директора ФК Партизан Милоша Вазуре, када су инцидент забележиле сигурносне камере клуба.

Међутим, извршење те казне према којој не би могао да напушта стан без одобрења суда, још није било отпочело.

Беливук је био један од најближих пријатеља убијеног вође навијача Партизана Александра Станковића, познатијег као Сале Мутави.

Станковић је ликвидиран у октобру 2016. године у близини Окружног затвора након што је у друштву Беливука завршио тренинг у теретани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се