Истраге против судија, Тужилаштво тражи казну затвора

Поднет оптужни предлог против Гојка Лазарева, председника Вишег суда у Шапцу, Драгана Цветиновића, председника Основног суда у Лозници, Оливере Лазаревић, судије Основног суда у Лозници, и Драгана Радивојевића из Лознице и Душана Дозета из Панчева. Окривљене судије се сумњиче за злоупотребу службеног положаја. Тужилаштво тражи да се осуде на безусловне казне затвора.

Tужилаштво за организовани криминал поднело је оптужни предлог Посебном одељењу Вишег суда у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал саопштава да су Гојко Лазарев, Драган Цветиновић и Оливера Лазаревић осумњичени за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Окривљеном Драгану Радивојевићу се на терет ставља кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекавању, као и Душану Дозету.

"Oкривљени Гојко Лазарев се терети да је као председник Вишег суда у Шапцу злоупотребио службени положај на тај начин што је омогућио усвајање ванредног правног лека, захтева за понављање кривичног поступка иако за то није било основа и на тај начин омогућио да Душан Дозет избегне ступање на извршавање казне затвора у трајању од седам месеци на коју је осуђен правноснажном пресудом Вишег суда Шапцу 2014. године", наведено је у саопштењу.

Истиче се да су на извршење наведеног кривичног дела окривљеног Лазарева подстрекавали Драган Цветиновић, председник Основног суда у Лозници, и окривљени Драган Радивојевић и Душан Дозет, а у извршењу тог дела му је помогла окривљена Оливера Лазаревић, судија Основног суда у Лозници.

"Такође, окривљени Лазарев и Цветиновић се терете да су као председници судова који су одлучивали о захтевима за одлагање казне затвора осуђеним лицима, исте неосновано усвајали и тиме омогућили да осуђена лица одлажу по неколико година ступање на извршавање затворске казне како би иста застарела", навело је Тужилаштво у саопштењу.

Тужилаштво за организовани криминал је предложило да се након одржаног главног претреса и извођења предложених доказа сви окривљени осуде на безусловне казне затвора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво