Истраге против судија, Тужилаштво тражи казну затвора

Поднет оптужни предлог против Гојка Лазарева, председника Вишег суда у Шапцу, Драгана Цветиновића, председника Основног суда у Лозници, Оливере Лазаревић, судије Основног суда у Лозници, и Драгана Радивојевића из Лознице и Душана Дозета из Панчева. Окривљене судије се сумњиче за злоупотребу службеног положаја. Тужилаштво тражи да се осуде на безусловне казне затвора.

Tужилаштво за организовани криминал поднело је оптужни предлог Посебном одељењу Вишег суда у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал саопштава да су Гојко Лазарев, Драган Цветиновић и Оливера Лазаревић осумњичени за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Окривљеном Драгану Радивојевићу се на терет ставља кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекавању, као и Душану Дозету.

"Oкривљени Гојко Лазарев се терети да је као председник Вишег суда у Шапцу злоупотребио службени положај на тај начин што је омогућио усвајање ванредног правног лека, захтева за понављање кривичног поступка иако за то није било основа и на тај начин омогућио да Душан Дозет избегне ступање на извршавање казне затвора у трајању од седам месеци на коју је осуђен правноснажном пресудом Вишег суда Шапцу 2014. године", наведено је у саопштењу.

Истиче се да су на извршење наведеног кривичног дела окривљеног Лазарева подстрекавали Драган Цветиновић, председник Основног суда у Лозници, и окривљени Драган Радивојевић и Душан Дозет, а у извршењу тог дела му је помогла окривљена Оливера Лазаревић, судија Основног суда у Лозници.

"Такође, окривљени Лазарев и Цветиновић се терете да су као председници судова који су одлучивали о захтевима за одлагање казне затвора осуђеним лицима, исте неосновано усвајали и тиме омогућили да осуђена лица одлажу по неколико година ступање на извршавање затворске казне како би иста застарела", навело је Тужилаштво у саопштењу.

Тужилаштво за организовани криминал је предложило да се након одржаног главног претреса и извођења предложених доказа сви окривљени осуде на безусловне казне затвора.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 23. сеп 2017, 02:09) - Milena [нерегистровани]

A sta je sa izvodjacima kriminalne privatizacije?

A sta je sa izvodjacima kriminalne privatizacije? Ovde se pravosudje bavi i trenira kredibilitet na sitnisu, a oni koji su zaista kriminalci se zetaju slobodno i bogate. Znaju im se i imena...

(петак, 22. сеп 2017, 13:22) - Dragana [нерегистровани]

ma nije politika uopste

Inace, sudija Gojko Lazarev je prvi sudija koji se usudio da usvaja zahteve za rehabilitaciju zrtava komunistickog terora..... jasna poruka koliko je i danas tuzilastvo liseno uticaja politike

(петак, 22. сеп 2017, 13:18) - Sloba [нерегистровани]

Novi zakon

Ma da'l je to moguće?

(петак, 22. сеп 2017, 13:03) - anonymous [нерегистровани]

Samo pravda

zelim da se svi osude pravedno.znaci ako su prekrsili pravo.
ali ne zelim da se pravo koristi za politicke borbe vec da se svi kaznjavaju koji prekrse zakon.bas svi