Тужилаштво наложило саслушање бивших Рикалових комшија

Косовско специјално тужилаштво наложило је полицији да саслуша грађане који тврде да их је током последњих сукоба на Косову мучио актуелни министар пољопривреде Ненад Рикало, представник Српске листе у новој косовској влади, пренео је портал "Албеу".

Специјални тужилац Решат Милаку је за БИРН рекао да је тужилаштво овластило полицију да разговара са грађанима приштинског насеља, бившим комшијама Рикала, који тврде да их је он мучио и малтретирао и да зато траже да он буде смењен и да се против њега покрене истражни поступак.

Оптужбе бивших комшија Рикала и косовске опозиције покренуле су, иначе, ланчану реакцију међу политичким представницима и јавности.

Рикало је раније негирао те оптужбе.

Опозициони Демократски савез Косова Исе Мустафе и покрет Самоопредељење тражили су од тужилаштва покретање истаге против Рикала, а од премијера Рамуша Харадинаја да смени министра пољопривреде из реда Срба.

Харадинај је поводом ових оптужби на рачун Рикала изјавио да је од надлежних институција тражио информације које би могле да потврде тврдње бивших комисија министра, као и оптужбе опозиције, и да је добио одговор да они немају никакве информације и доказе који би Рикала повезале са тим оптужбама.

Косовски аналитичари сматрају да су захтеви за смену Рикала, с обзиром на то да је нова косовска влада формирана захваљујући подршци Срба, усмерени на њено рушење и дестабилизацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара