Пожар у Ечки, изгорео погон за прераду меса

У пожару који је рано јутрос избио у Ечки поред Зрењанина изгорео је погон за прераду меса, власништво зрењанинске "ББ компани". Према првим проценама штета је неколико милиона евра.

Јутрос је у прву смену на посао дошло тридесетак стално запослених радника, углавном из околних села. У истом тренутку кад је дошло до пожара радници су безуспешно покушали да угасе ватру.

"Човек је покушао са противпожарним апаратом да гаси, ја сам узео други противпожарни апарат и заједно смо гасили. Међутим, ватра је била толико велика да нисмо могли ништа да учинимо", каже радник Јожеф Рамада.

Брзо су пристигли и ватрогасци, али већ тада је изгорео кров и највећи део погона.

"Штета се мери у милионима евра, изгорео је цео производни погон, сва опрема, десет до двадесет тона готових производа. Штета је несагледива. На срећу није било људских жртава и нико није повређен. Људи су на време одреаговали, ватрогасне службе одрадиле свој посао, али је погон у потпуности изгорео", истиче Зоран Јелић, директор производње "ББ компани".

Јелић наводи да је узрок пожара вероватно хаварија на машини. 

Запослени у погону су на време искључили струју и плин тако да се пожар није проширио и на друге делове зграде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво