Немачко министарство потврдило хапшења

Немачко Министарство иностраних послова је, без изношења детаља, потврдило хапшење тројице Немаца на Косову, наводећи да је немачка амбасада у Приштини у контакту с локалним властима и ухапшенима, јављају немачки медији. Није саопштен идентитет ухапшених.

Лист ''Зидојче цајтунг'' преноси да се у круговима Еулекса неофицијелно спекулисало да би се могло радити о ''агентима''.

Лист, такође, наводи да немачка амбасада у Приштини није дала никакаве податке о ухапшенима и да је указала да се ''ради о поверљивом случају, који је у току''.

Лист ''Велт'' пише да су тројица Немаца, који су ухапшени у Приштини због сумње да су умешани у активирање експлозивне направе у дворишту Међународне цивилне канцеларије, приватно путовали на Косово.

''Велт'', такође, пише да портпарол полиције на Косову није могао да саопшти податке о идентитету ухапшених и могућим мотивима.

''За то је прерано. Њихова кривица још није доказана, али постоји довољно сумњи за даљну истрагу'', рекао је ''Велту'' портпарол полиције у Приштини, нагласивши да се не ради о Немцима рођеним на терориторији бивше Југославије, већ о ''Немцима из Немачке''.

Како је јавила Радиотелевизија Косова, тројица Немаца, који немају дипломатски имунитет, ухапшени су у среду под сумњом да су умешани у активирање експлозивне направе у дворишту Међународне цивилне канцеларије и одређен им је притвор од 72 сата.

Истрага о тој експлозији још увек није окончана и, како је пренела РТК, полиција још увек нема информације о мотивима тог кривичног дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се