Саши Мирковићу одређен притвор до 30 дана

Основни суд у Зајечару одредио је, на предлог тужилаштва, притвор до 30 дана бившем председнику Скупштине општине Зајечар Саши Мирковићу.

Судија за претходни поступак донео је решење којим је Мирковићу одредио притвор због бојазни да ће у току истраге утицати на сведоке, рекао је његов бранилац Милош Лекић Танјугу.

Информација о притвору није данас могла да се добије у суду, са образложењем да је портпаролу суда радно време истекло у 15.30, тако да се не зна да ли је притвор одређен и Милени Трајковић, која је била ухапшена заједно са Мирковићем и за коју је тужилаштво такође данас предложило одређивање притвора.

Мирковић и Трајковићева су претходно саслушани у тужилаштву, где су изнели своје одбране.

Они се терете да су у саизвршилаштву извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, јер су оштетили буџет Града Зајечара за скоро 14 милиона динара.

У овом случају против певача Александра Вуксановића, познатијег као Аца Лукас, и Д. П., као и Мирковића полиција је тужилаштву поднела кривичне пријаве због сумње да су оштетили Фудбалски клуб "Тимок" из Зајечара за 20.944.000 динара.

Вуксановић и Д. П. нису ухапшени и против њих ће бити вођен редован кривични поступак, што значи да ће у наредном периоду бити испитани код тужиоца поводом кривичних пријава полиције.

Зајечарска полиција је јуче саопштила да је Трајковићева ухапшена због сумње да је од септембра до децембра 2013. године, прекорачивши границе својих овлашћења, уговорила набавку робе у вредности од 13.960.799,90 динара, а без претходно спроведеног поступка јавне набавке.

Мирковић је осумњичен да је усмено наложио М. Т. да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама.

На терет му се ставља да је посредовао да Градска управа Зајечара од привредног друштва "ОFY Company" ДОО Београд изврши набавку робе укупне вредности од 13.960.799,90 динара, чиме је причињена штета буџету Града Зајечара у поменутом износу.

Против Мирковића, Вуксановића и Д. П. поднета је кривична пријава због сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица јер су од августа 2013. године до фебруара 2015. године у намери стицања противправне имовинске користи за "Тимочку ТВ и радио" закључили уговор о пословној сарадњи штетан по клуб.

На основу тог уговора, ФК "Тимок" је сукцесивно уплатио "Тимочкој ТВ и радију" 20.944.000 динара на име преноса утакмица и медијског промовисања.

Од ове суме део новца у износ од 1.872.000 динара са рачуна ове телевизијске куће одмах је пребачен на рачун привредног друштва "Беотон Р" из Бора, чији је фактички власник Мирковић, иако није уобичајена пракса да клуб плаћа телевизијској кући да врши ТВ преносе својих утакмица, већ напротив.

Осумњичени су на тај начин, за наведени износ оштетили ФК "Тимок", а "Тимочкој ТВ и радију" и "Беотону Р" прибавили имовинску корист, пише у саопштењу МУП-а.

број коментара 7 пошаљи коментар
(среда, 13. сеп 2017, 10:20)
anja [нерегистровани]

Zakon

Svi smo jednaki pred Zakonom i svako neka snosi posledice ako radi mimo njega.

(среда, 13. сеп 2017, 09:28)
anonymous [нерегистровани]

Ispitati

Sve to detaljno ispitati, ako je kriv neka odgovara. Zakon je tu da se postuje.

(среда, 13. сеп 2017, 07:43)
tara [нерегистровани]

hala

Ako je Mirkovic kriv snosice posledice.

(среда, 13. сеп 2017, 07:42)
istina [нерегистровани]

podrska

Svako nek odgovara za svoje postupke!

(уторак, 12. сеп 2017, 20:27)
Miodrag [нерегистровани]

Sve rasvetliti do kraja

Zalazem se za utvrdjivanje istine i preduzimanje zakonom propisanih mera.

(уторак, 12. сеп 2017, 19:54)
Slavisa [нерегистровани]

Pritvor

Trideset dana pritvora je uobicajena procedura kada postoji opasnost da ce optuzeni uticati na svedoke. Kao sto je ovde slucaj.

(уторак, 12. сеп 2017, 18:28)
ug [нерегистровани]

pritvor

Treba pazljivo ispitati slucaj, da bi se utvrdilo da li su optuznice osnovane ili ne!