Приведен Саша Мирковић, пријава против Александра Вуксановића

Бивши председник Скупштине општине Зајечар Саша Мирковић приведен је због сумње да је злоупотребио службени положај док је обављао ту функцију. Приведена је и бивша шефица кабинета градоначелника Зајечара. Сумња се да су оштетили буџет Зајечара у укупном износу од 13.960.799 динара.

Бивши председник општине Зајечар Саша Мирковић и запослена у Градској управи М. Т. сутра ће бити саслушани у Основном тужилаштву у Зајечару, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Они су јуче ухапшени под сумњом да су оштетили буџет Града Зајечара за скоро 14 милиона динара, док су против певача Александра Вуксановића, познатијег као Аца Лукас, и Д. П. као и Мирковића поднете кривичне пријаве због сумње да су оштетили Фудбалски клуб "Тимок" из Зајечара за 20.944.000 динара.

Мирковић и М. Т. ће сутра бити приведени на саслушање у Основно тужилаштво у Зајечару, након чега ће се одлучити о даљим корацима у том случају као и да ли ће тужилаштво тражити да им се одреди притвор.

Вуксановић и Д. П. нису ухапшени и против њих ће бити вођен редован кривични поступак, што значи да ће у наредном периоду бити испитани код тужиоца поводом кривичних пријава полиције.  

МУП је раније саопштио да су, по налогу Основног јавног тужилаштва у Зајечару, ухапшени М. Т. и С. М., бивша одговорна лица у том граду, због сумње да су оштетили буџет Зајечара у укупном износу од 13.960.799,90 динара.

М. Т. је ухапшена због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја на тај начин што је у периоду од септембра до децембра 2013. године, прекорачивши границе својих овлашћења, уговорила набавку робе у вредности од 13.960.799,90 динара, а без претходно спроведеног поступка јавне набавке.

С. М. је осумњичен да је, у саизвршилаштву, извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја тако што је, прекорачивши границе својих овлашћења, усмено наложио М. Т. да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама, те посредовао да Градска управа Зајечара од привредног друштва "OFY Company" д. о. о. Београд изврши набавку робе укупне вредности од 13.960.799,90 динара, чиме је причињена штета буџету Града Зајечара у поменутом износу.

Њима је одређена мера задржавања у трајању до 48 сати, а осумњичени ће, уз кривичну пријаву, у законом предвиђеном року, бити приведени надлежном тужилаштву, саопштио је МУП.

Поред наведеног, Вишем јавном тужилаштву у Зајечару поднета је и кривична пријава против С. М., као бившег одговорног лица Града Зајечара, као и Д. П. и А. В., бивших одговорних лица у ФК "Тимок" из Зајечара, због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Они су осумњичени да су у периоду од августа 2013. године до фебруара 2015. године, а у намери стицања противправне имовинске користи за "Тимочку ТВ и радио", искоришћавањем свог положаја у ФК "Тимок" закључили уговор о пословној сарадњи штетан по клуб на основу кога је у наведеном периоду ФК "Тимок" сукцесивно уплатио "Тимочкој ТВ и радио" новчана средства у укупном износу од 20.944.000 динара на име преноса утакмица и медијског промовисања.

Од ове суме је део новца у износу од 1.872.000 динара са рачуна ове телевизијске куће одмах пребачен на рачун привредног друштва "Беотон Р" из Бора чији је фактички власник С. М., иако није уобичајена пракса да клуб плаћа телевизијској кући да врши ТВ преносе својих утакмица, већ напротив.

Осумњичени су на тај начин, за наведени износ оштетили ФК "Тимок", а "Тимочкој ТВ и радио" и "Беотон Р" прибавили имовинску корист.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара