Двојица припадника Војне полиције погинула код Алексинца

На ауто-путу Београд–Ниш код Алексинца погинула су двојица припадника Војне полиције када је на њих налетео камион са приколицом.

Погинула су двојица припадника 3. батаљона Војне полиције, капетан Владан Јовановић (1985) из Пирота и млађи водник Срђан Стевановић (1974) из Прокупља, саопштило је Министарство одбране.

Несрећа се догодила на ауто-путу Београд–Ниш код Алексинца, синоћ око 22.45, када је камион са приколицом, београдских регистарских ознака, налетео на припаднике војске који су се налазили поред возила у зауставној траци.

"Возила су била прописно означена, у њима је било 14 припадника 3. батаљона Војне полиције који су се враћали са спортског првенства у Београду. Остали припадници војске су неповређени, а на возилима је причињена мања материјална штета", наводи се у саопштењу Министарства.

Камионом је управљао мушкарац (1988) из Косјерића, речено је РТС-у у полицији.

Увиђај је извршила патрола полиције из Алексинца, а на место несреће је изашла екипа хитне помоћи и надлежни тужилац.

Капетан Владан Јовановић је рођен 1985. године у Пироту, а у Војсци Србије је био од 19. септембра 2009. године.

Млађи водник Срђан Стевановић је рођен 1974. године у Прокупљу, а у Војсци Србије је од 29. маја 2000. године.

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутили су телеграме саучешћа породицама настрадалих припадника Војске Србије, наводи се у саопштењу Министарства.

Кабинет председника је саопштио да је телеграм саучешћа породицама упутио и председник Републике Србије Александар Вучић.

"Дубоко ме је потресла вест о трагичној погибији наших војника. Одлазак драге особе ненадокнадив је губитак и за собом оставља велику празнину. У овим тешким и болним тренуцима дубоко саосећам са вама и вашим породицама", наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи