Љајић: Није било захтева у вези са Ратком Младићем

Шеф Националног савета за сарадњу са Хашким судом Расим Љајић рекао је, одговарајући на питање да ли је влада затражила пуштање или боље лечење за хашког оптуженика Ратка Младића, да још није било формалног захтева, наводећи да то ради Министарство правде и да ће сигурно донети одговарајућу одлуку.

Начелно говорећи, каже Љајић, Влада je у свим досадашњим случајевима и о коме год да се радило на сваки захтев одбране давала гаранције или за привремено пуштање до почетка суђења или за пуштање на слободу ради лечења.

"У изузетно ретким случајевима и ситуацијама, Хаг је одговарао позитивно када говоримо о захтевима и разлозима за лечење с обзиром на то да они сматрају да је здравствени систем Холандије довољно компетентан, стручан и опремљен да може да пружи одговарајућу здравствену заштиту", рекао је Љајић.

Како каже, према томе, не треба стварати превелика очекивања од таквих захтева јер су шансе за њихову реализацију готово сведене на минимум.

Љајић је закључио да ће држава увек давати гаранције, међутим каже да су домети таквих гаранција лимитирани јер о томе одучује Трибунал а не Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи