Бишевац: Пронађени посмртни остаци се анализирају у Београду

Градоначелник Новог Пазара Нихад Бишевац изјавио је да су посмртни остаци, пронађени на месту где је планирана изградња Хитне службе у том граду, послати у Београд на анализу ДНК, а јавност ће о налазима бити обавештена чим резултати буду објављени.

Бишевац је за Танјуг рекао и да је одређен представник Града Новог Пазара, иначе, вештак судске медицине, који ће пратити цео процес утврђивања ДНК.

Истовремено је, каже, Град је упутио допис свим надлежним институцијама од којих се очекује, како каже, откривања праве истине о пореклу тих посмртних остатака.

Дописи су, према његовим речима, упућени Министарству правде, Вишем јавном тужилаштву, Републичком јавном тужилаштву и Одељењу Специјалног суда за ратне злочине.

"Свакодневно смо у контакту са Вишим јавним тужилаштвом, а посмртни остаци су у Републичком криминалистичком техничком центру где ће бити испитани. Град Нови Пазар је у сарадњи са Тужилаштвом формирао Комисију у којој Град представља др Фехим Јуковић, који ће пратити и извештавати о резултатима анализе", рекао је Бишевац.

Када буду саопштени први резултати, о њима ће бити обавештена и јавност, рекао је градоначелник.

Иначе, посмртни остаци пронађени су пре месец дана на темељима нове зграде Хитне службе у Новом Пазару а јавност у том граду узбуркана је јер се претпоставља да се ради о Пазарцима који су стрељани након Другог светског рата, а све због сарадње са тадашњим вођом тог града Аћифом ефендијом, који је такође стрељан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи