Претучен приштински новинар који пише о корупцији

Новинар и директор приштинског портала "Инсајдери" Парим Олури, познат по својим извештајима о корупцији, претучен је на улици.

Олурија су у среду вече претукли непознати нападачи док је ишао кући са својом вереницом, пренео је Ројтерс.

Косовски медији јављају да је претрпео лакше повреде и да је збринут у приштинској болници.

"То је напад на слободу медија", рекао је Олури, наводећи да мотив напада још увек није познат, али да би разлог могли бити његови чланци.

Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) осудила је напад, поручујући да би "новинари требало да буду слободни да изразе другачије мишљење, без страха од насиља или физичке повреде".

Косовска асоцијација новинара апеловала је на власти да пронађу нападаче, а напад је осудио и косовски председник Хашим Тачи.

"Новинари не би требало да буде обесхрабрени таквим криминалним радњама. Управо супротно", написао је Тачи.

Олуријев интернет портал Инсајдери је, како наводи Ројтерс, постао један од водећих онлајн медија на Косову, бавећи се темом корупције међу водећим косовским званичницима.

Напад је уследио само неколико дана након што је Олури написао чланак у ком поједине бивше команданте Ослободилачке војске Косова оптужује за корупцију.

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову осудило је "брутални физички напад" на Олурија у Приштини и затражило од надлежних да открију ко су нападачи и налогодавци, преноси Бета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво