За два месеца 20 упада у Рециклажни центар у Нишу

Рециклажни центар Јавно-комуналног предузећа "Медиана" у Нишу у последња два месеца на мети крадљиваца чак 20 пута.

Генерални директор центра Братислав Вучковић рекао је за агенцију Бета да су крадљивци приликом упада начинили штету од око 5.000 евра, и при том повредили и неколико чувара.

"Последњи упад био је минулог викенда, у ноћи између суботе и недеље. Чувар је покушао да спречи лопове али су га напали и повредили, због чега је морао да потражи помоћ лекара и налази се на боловању", рекао је Вучковић.

Према његовим речима, на мети крадљиваца су најразличитије сировине које се у Рециклажном центру селектују, али углавном метални отпад.

"Углавном долазе током ноћи и то организовани у више група. Једни упадају са једне стране и привлаче пажњу чувара, а други коњима и каруцама одвозе сировине", рекао је генерални директор Рециклажног центра Јавно-комуналног предузећа "Медиана".

Истиче да је и раније било крађа и покушаја крађе у Рециклажном центру, али никада у толиком броју као последњих месеци.

"До пре три године у том центру није било ни клограма отпада, а сада месечно селектујемо 200 до 300 тона отпада. Из отпада се издвајају велике количине стакла, папира, картона, метала и других сировина", рекао је Вучковић.

Према његовим речима, "Медиана" је принуђена да предузме различите мере како би заштитила Рециклажни центар.

"Ангажоваћемо 'екстерно' обезбеђење и поставићемо нову ограду око центра који се простире на око пет хектара", истакао је генерални директор Рециклажног центра Јавно-комуналног предузећа "Медиана".

Према његовим речима, "Медиана" је пријављивала упаде крадљиваца полицији, али полиција не може да ништа учини и када пронађе лопове јер се ради о малолетницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи