Ивановићу настављено суђење у другостепеном поступку

У Основном суду у северном делу Косовске Митровице настављено је суђење у поновљеном поступку против лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића, који се брани са слободе.

Трочлано међународно судско веће почело је процес поновним испитивањем Исе Мустафе, централног сведока тужилаштва, који је у првом судском процесу једини Оливера Ивановића довео у везу, са убиством групе Албанаца у јужном делу Косовске Митровице током сукоба на Косову и Метохији пре 18 година.

Мустафа у првом сведочењу није међутим навео да је Ивановић директно укључен у страдање групе Албанаца.

У одбрани Оливера Ивановића незадовољни су поновним испитивањем сведока Исе Мустафе, нарочити због, како кажу, инсистирања тужиоца на, непотребним детаљима и одуговлачењем.

"Мислим да се све ово мора убрзати и да овај поступак мора бити знатно експедитивнији, али то не зависи од нас јер смо ми данас у рукама јавног тужиоца који мисли да има сво време овога света", наводи Небојша Влаић, адвокат Оливера Ивановића.

Процес против Оливера Ивановића траје три и по године, а да би био окончан биће потребно још неколико месеци.

"Очекујем позитиван резултат пре свега праведну одлуку засновану на праву, а не на политици, а то може да буде само једна, а то је да ја будем потпуно ослобођен ове кривице за дело о коме немам никаквог појма, о чему нисам ни знао, а камоли учествовао", објашњава Оливер Ивановић.

Ивановић је у првостепеном поступку осуђен на девет година због наводног ратног злочина почињеног у јужном делу Косовске Митровице 1999. године. Његови адвокати уложили су жалбу Апелационом суду који је поништио решење и вратио суђење на почетак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи