Са пиштољем за појасом преко границе

Цариници су 13. и 14. августа на граничном прелазу Градина открили покушај кријумчарења пиштоља "берета" и 350 боксова цигарета.

На улазу у земљу, јуче је у зеленом контролном пролазу, намењеном путницима који немају ништа за царињење, заустављен и прегледан путнички комби бугарских регистарских ознака, којим је ка Немачкој путовало седам бугарских држављана.

На уобичајено питање да ли имају нешто да пријаве сви су одговорили да немају и мада је цариник поновио питање на бугарском, наглашавајући при том акцизну робу и цигарете, одговор је био исти.

Међутим, приликом контроле су у торбама са храном и личним стварима, као и испод седишта пронађене сакривене цигарете. Укупно је откривено 350 паклица цигарета "марлборо" са бугарским акцизним маркицама.

Цариници су, такође, 13. августа, на излазној страни граничног прелаза, зауставили холандског држављанина турског порекла који се за преглед пријавио као возач аутомобила.

Приликом личног прегледа путника, међутим, цариник му је за појасом, испод каиша, пронашао пиштољ "берета" девет милиметара прекривен блузом и јакном.

У пиштољу се налазио оквир са 15 метака, док је још један оквир са мецима пронађен у џепу панталона.

Путник и заплењени пиштољ предати су полицији у даљу надлежност.

број коментара 0 пошаљи коментар