Пожар код Бора под контролом, нема опасности од експлозије барута

Пожар у околини села Слатине и Оштреља у општини Бор није угашен, али је ватра под контролом. Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић изјавио је да магацин РТБ-а Бор није у опасности, а директор РТБ-а Благоје Спасковски каже да у том магацину нема експлозива.

Ватрогасно-спасилачке јединице из Србије уз помоћ руских хеликоптера "опколиле" су пожар на потезу између села Слатине и Оштреља где на већој површини гори борова шума.

Пожар није угашен, али је ватра под контролом, а гашење се наставља данас.

Пожар у селу Слатина код Бора се гаси на 330 хектара листопадне шуме. На терену је тридесетак ватрогасаца са девет возила али им помаже и хеликоптер МУП-а.

Надлежни истичу да нема бојазни да пожар захвати барутану, складиште експлозива коју у Оштрељу има Рударско-топионичарски басен Бор.

То су потврдили и начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић, као и директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски.

"Тиња помало на километар и по - два. Још једном да поновим - ово није фабрика експлозива. Овде су компоненте за прављење експлозива и оне нису експлозивне, већ могу само да се запале и тињају полако. Опасности нема, све је под строгом контролом", нагласио је Спасковски.

Поједини медији су јавили да се ватра приближава складишту у коме се чува експлозив за потребе РТБ-а Бор, што је Спасковски демантовао, истичући да нема никакве опасности, јер у складишту нема експлозива.

Пожар се данас појавио и на Црном Врху у општини Бор.

Гори пет хектара шуме, па је један хеликоптер ангажован на том терену.

На овом подручју је изузетно топло, има и ветра, па сви прижељкују најављено захлађење и кишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво