Џелатовић признао кривицу за две и по године затвора

Вршилац дужности генералног директора "Ресавице" Стеван Џелатовић (52) нагодио се са Тужилаштвом за организовани криминал и за казну од две и по године затвора и новчану казну од 6.225.000 динара признао да је извршио кривично дело примање мита и то од 30.000 евра.

У саопштењу тужилаштва се прецизира да је закључени споразум потврдио и Специјални суд пресудом од 10. августа

Пресудом му је такође изречена мера безбедности забране вршења позива, делатности и дужности у периоду од 10 година, и то свих позива, делатности и дужности везаних за располагање, коришћење, управљање, руковање и чување државне имовине.

Такође му је одузета имовинска корист прибављена кривичним делом - новац у износу од 30.000 евра.

Џелатовић је био ухапшен у априлу јер је, како је тада саопштено, тражио и примио мито од 30.000 евра од Видојка Мораревића чијем оцу "Ресавица" дугује 300.000 евра.

Џелатовић је, како се сумња, рекао Мораревићима да ће им радо исплатити дуг од 300.000 евра, али само под условом да они њему дају 10 одсто, односно 30.000 евра.

Мораревићи су пристали, али су га пријавили полицији па је ухапшен одмах након што је преузео мито, а код њега су нађене обележене новчанице.

Он је Моравчевићима тражио новац за оно што је морао да им исплати у складу са правоснажном и извршном пресудом којом им је досуђена одштета за срушену кућу од 300.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи