Заплењено 113.400 паклица цигарета у Новом Саду и Новом Пазару

Полиција је у две акције на територијама Новог Сада и Новог Пазара запленила 113.400 паклица цигарета, чија се вредност процењује на више од 17 милиона динара. Четири особе су ухапшене и поднета је кривична пријава против малолетника, саопштио је МУП.

Претресом гараже М. В. (70) у Новом Саду полиција је открила 90.400 паклица цигарета "сани слимс" без акцизних маркица, укупне вредности 14.464.000 динара.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати, по одобрењу јавног тужиоца, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела кријумчарење и недозвољена трговина.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару пронашли су око 23.000 паклица цигарета "ашима" и "марбле" без потребне пратеће документације, укупне вредности око 2.800.000 динара.

Цигарете су откривене приликом контроле "фијата", који је имао фалсификоване регистарске ознаке, и у ком су се налазили Р. М. (29) и 17-годишњак из Новог Пазара.

Приликом покушаја полиције да заустави возило у месту Дубиње у општини Сјеница, Р. М. је покушао да побегне.

Постоји основ сумње да су Е. М. (32) из Новог Пазара и Г. М. (41) из Сопота у возилу "рено" ишли испред "фијата", како би Р. М. дојавили уколико наиђу на полицију.

По налогу надлежног тужилаштва, Р. М., Е. М. и Г. М. је одређено задржавање до 48 сати, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена трговина, а Р. М. и фалсификовање исправе и ометање овлашћеног службеног лица у вршењу службене дужности.

Полиција је против малолетника поднела кривичну пријаву у редовном поступку, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена трговина, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво