Градина, дечји јастук испунили девизама

Цариници су на граничном прелазу Градина спречили двојицу турских држављана да из Србије изнесу 80.000 непријављених евра, скривених у дечјем јастуку, саопштено из Управе царина.

Случај је забележен у јутарњим часовима, када је на прелаз пристигао аутомобил марке "мерцедес", немачких регистарских ознака, којим су из Немачке у Турску путовали 41-годишњи возач у пратњи сина и једне румунске држављанке.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, одговорили су да немају ништа сем личних ствари, као и да са собом не носе већи износ девиза.

Упркос изјави путника, у траци обезбеђеној видео-надзором извршен је детаљан преглед аутомобила и пртљага. Тада је на возачевом седишту примећен, наизглед превише напуњен, дечји плишани јастук.

Сумња цариника да се у унутрашњости јастука налази неуобичајени садржај потврђена је рашивањем, када је у њему пронађено 80.000 евра у апоенима од по 500 евра, наводи се у саопштењу.

Будући да су путници изјавили да новац припада возачу и његовом сину, њима је враћено по 10.000 евра, а како нису поседовали Потврду о уносу страног ефективног новца у Србију, остатак од 60.000 евра привремено је задржан, до окончања прекшрајног поступка.

Управа царина подсећа да се готово идентична заплена одиграла средином јула, на истом граничном прелазу, када су цариници пронашли девизе које су двојица турских држављана покушала да сакрију сместивши их такође у пуњење дечјег јастука са мотивима цртаних јунака Минионса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво