Истражни притвор за Србе и Русе ухапшене код Подујева

Групи од 11 особа српске и руске националности, који су јуче ухапшени код Подујева, одређен је истражни притвор од 48 сати, речено је РТС-у у косовској полицији. О даљем поступку одлучује тужилац након испитивања.

Косовска полиција је јуче ухапсила групу од 11 особа српске и руске националности, тврдећи да су на недозвољеном месту прешли административну линију.

Полиција је саопштила да су они ухапшени у селима Секирача и Медреговац, на самој административној линији са косовске стране.

Косовска полиција је у два аутомобила са српским таблицама затекла 11 особа. Међу њима петоро Срба и шесторо Руса, старости између 15 и 48 година.

Хапшење шест руских држављана потврдила је Амбасада Руске Федерације у Србији, јављају приштински медији.

"Чим су руски држављани ухапшени, представник амбасаде Русије у Приштини се позабавио тим питањем", изјавио је портпарол руске амбасаде Јуриј Пичугин, а преноси Коха диторе.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић најоштрије је осудио третман којем је, истиче, самовољом покрајинске полиције и правосуђа, изложена група грађана Србије и Русије, приведена у близини административне линије приликом посете Косову и Метохији.

Ђурић је у писаној изјави медијима осудио и покушаје политичке злоупотребе овог случаја и упутио захтев да они хитно буду пуштени.

"Групи је одређена мера задржавања од 48 сати, а њихово ослобађање се намерно одлаже под изговором да суд има превише посла да би се бавио њиховим случајем. Наглашавам да је међу приведенима једна трудница и једна малолетна особа, што ово сасвим непотребно трауматизовање српских и руских држављана чини још нечовечнијим", навео је Ђурић.

Назначио је и да је Канцеларија за КиМ, посредством официра за везу и у сарадњи са руском дипломатско-конзуларном мрежом, пружила приведенима сву неопходну правну помоћ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво