Градина, 260.000 евра крио у ногавици, седишту и несесеру

Код немачког држављанина турског порекла цариници су на граничном прелазу Градина у ногавици панталона, несесеру и наслону задњег седишта открили 260.000 непријављених евра, које је покушао да изнесе из Србије.

Девизе су откривене јуче у вечерњим часовима, током контроле луксузног аутомобила БМВ, којим је, заједно са пријатељем из Немачке у Турску путовао 44-годишњи мушкарац турске националности, прецизира се у саопштењу Управе царина.

Путници су цариницима пријавили да са собом носе по 5.000 евра, али је приликом детаљног прегледа возачеве торбе, међу гардеробом, пронађено 35.000 евра које је покушао да сакрије у ногавици панталона.

Контрола је настављена, након чега је у несесеру унутар другог кофера откривено још 135.000 евра, а убрзо је и у наслону задњег седишта примећено 100.000 непријављених девиза.

Мању сума новца – 4.500 евра, возач је сместио у торбицу око појаса.

Као власник укупно 274.500 пронађених евра пријавио се возач аутомобила, коме је враћен дозвољен износ од 10.000 евра, а како је реч о страном држављанину, прекршај ће бити процесуиран по хитном поступку.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво