Ватрогасци и мештани заједно дежурали због пожара у Коштунићима

Пожар који је јуче захватио око 50 хектара неприступачног терена у селу Коштунићи код Горњег Милановца, локализован је. Неколико сати пожар су гасили мештани и ватрогасци. Ватрена стихија ширила се невероватном брзином, а опасност је претила сеоским домаћинствима и боровим шумама.

Иако је после пар сати пожар био под контролом целе ноћи дежурали су и мештани и ватрогасци. Узрок није познат а брига да ватра не стигне до домаћинстава била је велика, као и опасност да стихија захвати читав планински део под шумама.

"Оно гори око моје колибе те. Ми смо почели гасимо, гасимо али нема, то није могло да се угаси. Гасили смо ми сат времена али није могло да се угаси", каже Александар Дамњановић из Коштунића.

У помоћ мештанима и ватрогасцима из Чачка, Горњег Милановца, притекли су и припадници шумске управе. Да се ширење пожара у засеоку Гајеви заустави ангажовано је 19 ватрогасаца са седам ватрогасних камиона.

"Шума није нешто густа, има местимично на ливади значи тих клека које су гореле и тај део кажем већином је ливада у питању, то ниско растиње", рекао је Боривоје Гачић, командант Ватрогасно-спасилачког батаљона.

Ноћна дежурства организована су због високих температура и великог броја пањева и жбунова, који дуго тињају после пожара који је захватио око 50 хектара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво