Управни суд наложио да ВСС поново одлучује о Вучинићу

Управни суд усвојио је тужбу бившег судије Специјалног суда Владимира Вучинића против решења Високог савета судства, који га је 2015. године, преиначивши "ослобађајуће" првостепено решење Дисциплинске комисије, прогласио одговорним за дисциплински прекршај због коментара судских одлука у медијима.

Својом одлуком Управни суд је укинуо решење ВСС и вратио му да поново одлучује о случају Вучинића који је у међувремену напустио судијску функцију и постао адвокат.

У Управом суду Танјугу је речено да је тај суд 19. маја донео пресуду којом је нашао да је тужба Вучинића основана, те да је поништио решење ВСС.

Како се наводи у пресуди, основано се тужбом указује да је повређен закон на штету тужиоца (Вучинића), а Управни суд је констатовао и да је ВСС одлучивао у непрописном саставу.

Сходно овој пресуди, мораће да се понови поступак пред ВСС.

Првостепеним решењем Дисциплинска комисија 2014. године није утврдила одговорност тадашњег судије Специјалног суда, али је Високи савет судства годину дана касније то решење преиначио и прогласио Вучинића одговорим за дисциплински прекршај изрекавши му јавну опомену.

ВСС је оценио као дисциплински прекршај изјаве судије Вучинића Политици крајем децембра 2013. године, поводом његове одлуке да Мирославу Мишковићу, власнику Делта-холдинга привремено врати пасош ради путовања у Лондон.

број коментара 0 Пошаљи коментар