Преврнуо се пољски аутобус код Фекетића – једна особа погинула, 25 повређених

Возач је погинуо, а 25 особа је повређено када је аутобус пољских регистарских ознака слетео с пута Суботица – Нови Сад и преврнуо се. У аутобусу су биле 53 особе, међу којима и 27 деце. Возачу аутобуса је одређена мера задржавања до 48 сати. (Wiozący dzieci autobus z polskimi numerami rejestracyjnymi wypadł z drogi i przewrócił się na północy Serbii. Jeden nie żyje, 25 rannych.)

Несрећа се догодила око 9.40 код Малог Иђоша, на 69. километру ауто-пута од државне границе када се, из за сада непознатих разлога, аутобус који се враћао из Грчке преврнуо на путу.

Погинуo je 50-годишњи мушкарац, један од тројице возача пољског аутобуса. Он је у тренутку несреће седео на сувозачевом месту. За сада није утврђен идентитет погинулог.

Повређено је 25 особа, од чега су 24 превезене колима Хитне помоћи. У врбаској болници је збринут 21 пацијент са лаким телесним повредама, док су три особе упућенe у Клинички центар Војводине.

"Сви пацијенти који су стационарни у Општој болници Врбас остаће 24 сата на посматрању, а над седам пацијената се још увек врше претраге", рекла је Славица Отовић из врбаске болнице. 

У Клинички центар у Новом Саду примљена су двојица мушкараца, од којих је један критично, и једно дете са тешким повредама скочног зглоба, меког ткива и крвних судова, чија је операција у току, каже начелник ургентне хирургије Драган Николић.

Преостали путници су превентивно прегледани у суботичкој болници. 

Осим три возача, у аутобусу је било 50 путника, од чега 27 деце старости од 13 до 16 година.

На лицу месту било је више екипа Хитне помоћи из Суботице, Бачке Тополе, Врбаса, као и више возила са припадницима Сектора за ванредне ситуације.

Возачу пољског аутобуса је, по одобрењу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Суботици, одређена мера задржавања до 48 сати.

Још се не зна због чега је дошло до удеса, али је возач ФАП-овог камиона испричао за РТС да га је аутобус обишао и затим нагло слетео са пута.

"Враћали смо се са одмора у Грчкој у Пољску, и вероватно, мада то не знамо, возач је заспао, излетео с пута и аутобус се преврнуо. Мало сам под стресом, али има оних који су прошли горе, сломили су ноге или се посекли до костију", рекао је повређени 17-годишњак Конрад Гмирек, који је такође повређен.

Представници пољске туристичке агенције из Познања, која је организовала летовање у Грчкој, саопштили су, у међувремену, да су несрећу највероватније проузроковали оштри предмети на путу који су пробушили гуму аутобуса, старог свега две године.

Ана Бјелак из те агенције рекла је да се искључује квар пошто је аутобус, каже, пре пута у Грчку прошао техничку контролу, пренела је агенција Бета.

Из Пољске су већ кренули аутобуси да преузму пољске туристе, претежно тинејџере који су боравили у летњем кампу у Грчкој.

Директор полиције Владимир Ребић, који је обишао повређене, указао је да је МУП у сталном контакту са Амбасадом Пољске у Београду и истакао да ће Република Србија учинити све да повређеним путницима пружи најбољу могућу здравствену заштиту. 

Како јавља дописник РТС-а, због извлачења аутобуса, саобраћајна трака према граници на том делу ауто-пута била је затворена до 14 часова. 

Саобраћај ка Врбасу и Новом Саду се све време одвијао несметано.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво