Педофил са Новог Београда осуђен на 28 месеци затвора

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на две године и четири месеца затвора Драгана Живановића (66) јер је преко "Фејсбука" ступио у контакт са 11-годишњом девојчицом и покушао да је намами на састанак у намери да изврши обљубу.

Овом одлуком која је објављена на сајту суда, Драгану Живановићу је потврђена пресуда Вишег суда у Београду, којом му је поред затворске казне изречен и забрана посећивања места на којима се окупљају малолетници, као што су вртићи, школска дворишта и зграде, игралишта, дечје манифестације.

Такође је обавезан да посећује професионална саветовалишта и установе према програму који ће му одредити надлежни из Управе за извршење кривичних санкција, а након издржане затворске казне.

Од Живановића су одузети лаптоп рачунар, УСБ флеш и мобилни телефон са претплатничком картицом.

Осуђен је због кривичног дела искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу и кривичног дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Према пресуди, Живановић је осуђен јер је од 4. до 10. августа 2016. године у Београду у намери да изврши обљубу са дететом, користећи рачунарску мрежу и мобилни телефон договорио састанак са девојчицом и појавио се на договореном месту ради састанка.

Ухапшен је 10. августа, пошто га је претходно полицији пријавила мајка девојчице којој је послао поруку. Мајка је, како су пренели медији, у договору са надлежнима у полицији неколико дана наставила преписку са Живановићем, који је мислио да се и даље дописује са девојчицом.

Тако је дошло и до договора о њиховом састанку на којем је он и ухапшен. У истрази и на судењу је тврдио да је мислио да се дописује са одраслом особом.

Полиција је приликом претреса његовог стана пронашла 606 слика порнографске садржине насталих искоришћавањем малолетних лица од којих је 103 слике чувао у лаптопу, а остале у УСБ меморији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара