На Косову неспремни за суочавање са првим оптужницaма Специјалног суда

Средином наредне седмице Специјални суд за ратне злочине припадника ОВК представиће ревидирани предлог пословника о раду, и доставити га косовском Уставном суду на усаглашавање. “Коха диторе” цитира правне експерте Вигана Ћоролија и Бурима Рамаданија да Косово није спремно да се суочи са евентуалним последицама након подизања оптужница.

Ради се о девет чланова пословника који нису усаглашени са косовским законодавством у првој верзији тог документа.

"У среду, 28. јуна у 12 часова, председавајући судија специјализоване коморе Уставног суда доставиће финалну верзију Правилника о поступку и доказима", саопштено је из Специјалног суда у Хагу, а преноси приштинска штампа.

Очекује се да недељу дана касније пословник и званично ступи на снагу, чиме се отвара пут за објављивање првих оптужница. 

У Приштини, међутим, истичу да ће се власт и шира јавност на Косову суочити са великим изазовима након подизања првих оптужница.

Лист Коха диторе цитира правне експерте Вигана Ћоролија и Бурима Рамаданија да Косово није спремно да се суочи са евентуалним последицама након подизања оптужница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво