Притвор осумњиченима за злоупотребу службеног положаја у Ваљеву

Виши суд у Ваљеву одредио је притвор до 30 дана запосленима у Градској управи А. В. С. (34) и А. Ђ. (34), као и петорици власника и одговорних лица у предузећима из Ваљева, Шапца и Новог Сада, који су осумњичени за злоупотребу службеног положаја и давање и примање мита.

У Вишем суду Бети је речено да притвор једино није одређен приправници у Градској управи Т. И. (28) с обзиром на то да тужилаштво није ни тражило, па ће се она током даљег поступка бранити са слободе.

Након саслушања, које је трајало до јутрос у три сата, службеницима Градске управе притвор је одређен како не би утицали на сведоке и како би се избегло узнемиравање јавности, док је власнику и одговорним лицима у предузећима из Ваљева, Шапца и Новог Сада притвор одређен како не би утицали на сведоке, али и на саучеснике, као и да не би ометали кривични поступак.

Поред двојице запослених у Градској управи, притвор до 30 дана одређен је Р. Ђ. (43) одговорном лицу у предузећу "Фискал" Ваљево, Б. С. (38) одговорном лицу радње за поправку металних производа, М. П. (46) одговорном лицу предузећа "Јапи цом" Нови Сад, М. В. (50) одговорном лицу предузећа "ПСЦ Вуковић" Шабац и А. П. (35) одговорном лицу предузећа "ВА градња 2007" Ваљево.

Осам особа је ухапшено у уторак због сумње да су извршили кривична дела примање и давање мита, злоупотреба службеног положаја, злоупотреба у вези са јавном набавком и фалсификовање службене исправе.

А. В. С. је начелник једне од две Градске управе у Ваљеву.

Осумњичени се терете да су током 2017. године у више наврата у поступку јавних набавки чији је наручилац Градска управа Ваљево, договарали тендере за набавку возила, ауто седишта за децу, сервисирање и набавку фотокопир апарата и штампача, као и канцеларијског материјала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи