Ађијус: Хашки трибунал испунио своју мисију

Председник Међународног суда за ратне злочине почињене на простору Југославије Кармел Ађијус сматра да је Хашки трибунал испунио своју мисију у процесуирању најодговорнијих за ратне злочине.

Кармел Ађијус је навео да је задатак суда био да одговорне за злочине приведе правди.

"Суд је испунио своју мисију. Неки нису задовољни, а неки су изузетно задовољни оним што смо постигли. Наш задатак није био да испуњавамо жеље ове или оне стране, било кога, већ да оне који су најодговорнији за злочине који су почињени за време сукоба, приведемо правди. Ја сматрам да смо ми то урадили", рекао је Ађијус током посете Сарајеву.

Навео је да задатак Хашког трибунала, који са радом престаје крајем година, није било да процесуира све одговорне за ратне злочине.

Сада је одговорност сваке од три државе да процесуирају и кривично гоне починитеље ратних злочина, објаснио је хашки судија, преноси Хина.

"Без правде нема мира, а све док нема правде, неће бити мира", рекао је Ађијус и додао да треба пожурити јер је прошло четврт века од тих догађаја, преноси Танјуг

 Човић и Изетбеговић примили председника Хашког трибунала

Ађијус се у Сарајеву састао са хрватским и бошњачким члановима Председништва БиХ Драганом Човићем и Бакиром Изетбеговићем, преноси Бета.

Они су изразили задовољство досадашњом сарадњом Босне и Херцеговине са Хашким трибуналом, као и захвалност за пружену правну помоћ правосуђу БиХ.

Ова посета је друга у низу посета државама насталим на подручју бивше Југославије пре окончања рада Суда крајем 2017. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво