Пресуда Прелићу за убиство Татона 7. јуна

Виши суд у Београду је заказао за 7. јун објављивање пресуде навијачу Партизана Ђорђу Прелићу који се терети за убиство француског навијача Бриса Татона у центру Београда 2009. године, пошто је данас излагањем завршиних речи окончано поновљено суђење.

Ђорђе Прелић је у одсуству био осуђен на 15 година затвора - максималну казну за убиство, али му је одобрено понављање суђење након што је ухапшен и изручен из Шпаније 2014. године после вишегодишњег бекства.

Више јавно тужилаштво је у завршној речи предложило суду да Прелића поново прогласи кривим и осуди на максималну казну затвора, а исто је предложио и пуномоћник Татонове породице Слободан Ружић.

Прелићеви браниоци тражили су ослобађајућу пресуду.

И на нову пресуду и тужилаштво и Прелић ће имати право да се жале Апелационом суду у Београду.

Брис Татон је претучен у масовној тучи навијача Партизана и француског Тулуза на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године непосредно пред утакмицу Партизан-Тулуз, коју је дошао да гледа.

Прелић је у јуну 2014. године изручен Србији из Шпаније након вишегодишњег бекства, па му је због правоснажне пресуде којом је осуђен у одсуству на 15 година затвора, одобрено понављање суђења.

Он је на почетку овог поступка негирао било какву везу са смрћу Татона, тврдећи да није учествао у тучи.

Виши суд је почетком 2011. године Прелића првостепено осудио на 35 година затвора, али је та пресуда преиначена одлуком Апелационог суда и казна му је смањена на 15 година затвота.

У нередима на Обилићевом венцу у Београду непосредно пред почетак фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза група хулигана је 17. септембра 2009. године претукла Татона, који је од задобијених повреда преминуо 29. септембра у Клиничком центру.

У процесу за убиство Татона неки од осуђених су већ одлужили казне.

Суђење због овог кривичног дела понавља се и Дејану Пузигаћи који је у понедељак негирао кривицу.

Пузигаћа је ухапшен након вишегодишњег бекства у Атини а потом изручен Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво