Апелациони суд почео разматрање жалбе Мирослава Мишковића

Веће Апелационог суда у Београду почело је да разматра жалбе бизнисмена Мирослава Мишковића који је због утаје пореза осуђен на пет година затвора и новчану казну од осам милиона динара.

Судија известилац Нада Зец прво је прочитала ток поступка, а затим и изјаве Мишковића из одбране у поступку.

Мишковић је тада навео да је у путарским предузећима био само финансијски инвеститор, да није ни планирао да се бави путарским пословима, већ да фирме купи по нижој цени и прода их по вишој.

Током одбране Мишковић је рекао и да његова фирма "Делта холдинг" никада није каснила са уплатом пореза, нити је добила иједну опомену, а да се у његовој фирми порезом баве порески саветници.

Мирослав Мишковић осуђен је 20. јуна 2016. године пред Одељењем за организовани криминал Вишег суда у Београду због помагања свом сину Марку у утаји 320,2 милиона динара пореза. Марко Мишковић осуђен је на три и по године затвора.

Мишковићева одбрана пре неколико месеци поднела је жалбу на пресуду и затражила ослобађајућу одлуку, док је тужилаштво тражило већу казну.

Судско веће које ће одлучивати о Мишковићевој жалби чине: председник Верољуб Цветковић, судија известилац Нада Зец и судије Надежда Мијатовић и Милимир Лукић, а његов тим није имао примедбе на састав већа.

Седница Апелационог суда требало би да траје осам радних дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво