Сведок одбио да сведочи на суђењу за убиство Бојовића и Видаковића

У Специјалном суду у Београду настављено је суђење оптуженима за убиство Николе Бојовића и Милоша Видаковића 2013. године, али међутим сведок који је приведен из затвора није желео да сведочи.

Наиме, Страхиња Стојановић, који је кум убијеног Видаковића, до данас је био недоступан суду, пошто је био у бекству, а Србији је изручен у априлу и спроведен у затвор у Сремској Митровици на издржавање казне.

Он је суду рекао да нема никаква сазнања о убиствима нити о иједном кривичном делу, те да неће одговарати ни на једно питање.

Милош Видаковић је убијен 2. јула 2013. године у Будви, а Никола Бојовић 29. априла 2013. у Београду.

Медији су пренели са је ДНК Страхиње Стојановића нађен у штек-стану у Будви, који је изнајмио оптужени Милош Делибашић.

Слободан Шарановић, коме се као организатору ове групе судило у одсуству, убијен је почетком марта испред своје куће у Будви.

Према Шарановићу ће бити обустављен поступак који се водио због оптужби да је заједно са својим сестрићем оптуженим Милошем Делибашићем 2013. године организовао криминалну групу са циљем превласти у криминалној средини и ради освете Луки Бојовићу за убиство брата Бранислава Шарановића.

Ратку Кољеншићу из Црне Горе суди се у одстуству јер је недоступан правосудним органима Србије, као и Славиши Новаковићу који је у бекству, па су на оптужничкој клупи само Делибашић, Војиновић, Горан Бојанић и Саша Цветановић.

Делибашић је ухапшен у јулу 2013. године у Црној Гори, а изручен је Србији у марту наредне године, због тешког разбојништва у златари "Израел дајмонд центар". 

Он је затим правноснажно ослобођен тих оптужби, али је у јуну 2014. оптужен за злочиначко удруживање и за подстрекавање на убиство Видаковића.

Цветановић звани пит бул се терети као непосредни извршилац убиства Бојовића, а Горан Бојанић је оптужен само као члан групе.

Лука Бојовић, рођени брат убијеног Николе је у шпанском затвору где служи казну од 18 година затвора због недозвољеног држања (арсенала) оружја и фалсификовање исправе. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се