Мијаиловићу укинута осуђујућа пресуда за Аквапарк на Ади

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је бивши фудбалер Црвене Звезде Никола Мијаиловић (34) био условно осуђен на осам месеци затвора са роком провере од две године и новчану казну од 150.000 динара због нелегалне градње аква парка на Ади Циганлији.

Истом одлуком, којом је усвојио жалбу одбране, Апелациони суд је наложио Другом основном суду у Београду да Мијаиловићу понови суђење.

По налажењу Апелационог суда, првостепени суд није у образложењу пресуде дао јасне и несумњиве разлоге због чега је закључио да Мијаиловић инвеститор радова, како му се то ставља на терет у смислу Закона о планирању и изградњи.

"Наведеним чланом је прописано да је инвеститор лице за чије потребе се гради објекат и на чије име гласи грађевинска дозвола, па остаје нејасно да ли се грађење на спорној парцели врши за потребе окривљеног односно предузећа "Н" или за потребе ЈП "Ада Циганлија", навео је суд у образложењу одлуке о укидању првостепене пресуде.

Апелациони суд је указао да из уговора о закупу са Мијаиловићем и Анекса уговора произлази да ЈП "Ада Циганлија" њему уступа у виђеном стању 4.000 м2 на рок од 10 година.

Следом изнетог, Мијаиловић грађењем објекта добија право коришћења и обавезу плаћања закупа на рок од 10 година, а ЈП "Ада Циганлија" као закуподавац након истека наведеног рока улази у посед, што имплицира да би спорни објекти када се изграде били све време у власништву ЈП "Ада Циганлија".

"Закључак да је окривљени инвеститор првостепени суд не може темељити само на неспорно утврђеној чињеници да је окривљени финансијер радова", нагласио је Апелациони суд.

Тај суд такође сматра да првостепени суд није дао разлоге због чега не прихвата Мијаиловићеву одбрану у вези са наставком грађевинских радова на спорној локацији, након доношења решења о затварању градилишта од стране инспекције 15. јуна 2016. године.

Мијаиловића тужилаштво терети за кривично дело грађење без грађевинске дозволе.

Он је током суђења негирао кривицу тврдећи да му је посао потпуно легалан. Био је ухапшен 18. августа, а две седмице касније тужилаштво је суду доставило оптужни предлог против њега, након чега је и пуштен из притвора да се брани са слободе.

У изјавама београдским листовима, Мијаиловић је тврдио да је у аква парк на Ади циганлији улоžио милион евра и да уредно плаћа 20.000 евра месечно за закуп.

Градилиште се налази на макишкој страни, непосредно иза паркинга, на површини од 4.000 квадратних метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи