Одбијен захтев за пуштање Радоњића и Ромића из притвора

Судско веће одбило је да се из притвора пусте оптужени за учешће у убиству новинара Славка Ћурувије, Милан Радоњић и Ратко Ромић.

Председавајући већа, судија Снежана Јовановић, рекла је да је та одлука донета у овој фази поступка и да ће суд у зависности од даљег тока поступка одлучивати у вези с тим захтевом одбране.

Претходно је правни заступник Ромића и Радоњића, адвокат Зора Добричанин Никодиновић, затражила да се њени клијенти пусте из притвора, а понудила је и могућност да буду у кућном притвору.

Наставак суђења заказан је за 12, 13. и 14. јун, као и 5. и 6. јул, у Специјалном суду до када ће, како је рекла судија Јовановић, судско веће покушати да саслуша све преостале сведоке.

Судија је додала да је остао мали број сведока и да ће судско веће покушати да саслуша све "које буде пронашло и који буду дошли у суд".

Адвокати оптужених затражили су, да током наставка процеса буде организовано и суочавање сведока са претходних рочишта, бивших функционера Државне безбедности Зорана Стијовића и Зорана Мијатовића, чему се успротивио заменик тужиоца.

О томе да ли ће доћи до суочавања тих сведока, одлуку ће донети судско веће у наредном току поступка, рекла је судија Јовановић.

Суочавање сведока се тражи уколико им се изјаве о истом догађају разликују.

Ћурувија је убијен 11. априла 1999. у Светогорској улици Београду, у хаустору зграде у којој је живео. За његово убиство оптужени су тадашњи начелник Државне безбедност (ДБ) Радомир Марковић, начелник београдског центра ДБ Милан Радоњић, бивши главни инспектор Друге управе ДБ Ратко Ромић и припадник резервног састава ДБ Мирослав Курак.

По оптужници, Ћурувију је убио Курак, који је у бекству, а саучесник му је био Ромић, који је, као и Радоњић, ухапшен јануара 2014. године.

Оптужен ису током претоходних рочишта одбацили сваку повезаност с тим злочином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво