Наставак суђења Дарку Шарићу за прање новца

На суђењу Дарку Шарићу и другим оптуженим за прање пара стечених од трговине дрогом улагањем у легалне финансијске токове у Србији данас су у Специјалном суду преслушавани преслушкивани разговори између појединих оптужених.

Преслушавани су махом разговори између оптуженог Радована Штрбца и сведока Милета Јерковића, као и између Шарића и Штрбца.

Разговори се углавном тичу куповине пољопривредног предузећа у Гајдобри у Војводини, које је након покретања истраге Шарићу привремено одузето.

Према наводима оптужнице за прање пара, новац од продаје кокаина који је набављан у земљама Јужне Америке, преко офшор компанија, пребациван је у Србију и уплаћиван на рачуне домаћих предузећа и појединих банака.

Ова средства коришћена су за приватизацију друšтвених предузећа, али и куповину некретнина и земљишта.

Новац је између осталог улаган и у новосадски "Путник", "Митросрем" из Сремске Митровице, "Палић" из Суботице, бројне некретнине на Златибору.

Оптужени се, међутим, бране да су инвестирали у предузећа и земљиšта, али да је реч о легално зарађеном новцу.

Шарић је негирао све оптужбе за прање пара у Србији.

Он се након вишегодишњег бекства, 18. марта 2014. године предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

У току му је поновљено суђење за шверц кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, пошто је првостепена пресуда којом је био осудујен на 20 година затвора, укинута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво