Здравковић и Адровац негирају покушај убиства Бека

Александар Здравковић и Маја Адровац су на припремном рочишту у Вишем суду у Београду негирали да су учествовали у покушају убиства бизнисмена Милана Бека у новембру 2014. године.

Здравковић и Адровац су се на припремном рочишту кратко изјаснили да нису криви, а на почетку суђења које је заказано за 5. јун моћи ће детаљно да изнесу своју одбрану.

Здравковић је оптужен као непосредни извршилац покушаја убиства, а Маја Адровац се терети за помагање у извршењу тог дела.

Поступак против Здравковића и Адровац зимус је спојен у јединствени поступак по налогу Апелационог суда у Београду који је у децембру укинуо одлобађајућу пресуду Маји Адровац.

Здравковићу, који је у притвору, се оптужницом на терет ставља тешко убиство у покушају.

Он је ухапшен у јулу 2016. године након што је рањен у једној градској пуцњави и од тада је у притвору Окружног затвора.

Наиме, приликом хоспитализације проверен је његов ДНК на основу којег је повезан са покушајем убиства бизнисмена.

Терети се да је са више непознатих особа покушао да убије Бека, као и да је довео у питање живот његовог возача Драгана Драгаша, и то тако што пуцао у њих када је возач успорио кретање возила како би даљинским управљачем отворио капију куће на Сењаку у којој Беко живи са породицом.

Здравковић је и раније сумњичен за тешка кривична дела као припадник "земунског клана", али је оптужби ослобођен.

Беко је рекао на саслушању у тужилаштву да би он могао да буде нападач који је пуцао на њега, али је протествовао што му тужилаштво није омогућило "препознавање" између више лица, како би био сигуран.

Код Маје Адровац која је била ухапшена у јулу 2015. нађени су меци и ДНК који су је повезали са нападом на бизнисмена, али то Вишем суду није био довољан доказ за њему умешаност у покушај убиства па јој је изрекао ослобађајућу пресуду у јуну 2016. 

Ту одлуку је међутим Апелациони суд укинуо по жалби тужиоца и наложио да јој се поново суди у истом поступку са Здравковићем.

Она је супруга Ивана Адровца који се помињао као један од учесника овог дела али није званично осумњичен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи