Ухапшено 16 цариника, оштетили буџет са 11,5 милиона евра

У акцији МУП-а ухапшено 16 царинских службеника и одговорно лице једног предузећа. Они су осумњичени да су оштетили Буџет Републике Србије за више од 11.500.000 евра. Акција спроведена у сарадњи са Управом царина и надлежним тужилаштвима.

"Министарство унутрашњих послова поново је показало одлучност у сузбијању корупције, сиве економије и криминала. Годину дана интензивног рада припадника Управе криминалистичке полиције дало је резултате. Значај ове акције је вишеструк. Осим хапшења осумњичених и њиховог процесуирања, спречено је и даље наношење штете буџету Републике Србије и наставак крађе више милиона евра од грађана", истакао је министар унурашњих послова Небојша Стефановић.

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела несавестан рад у служби и пореска утаја ухапшени су запослени у Управи царина М. Н. (1964), Љ. Ј. (1969), С. Б. (1972), В. Р. (1960), Р. К. (1978), О. С. (1959), Љ. С. (1961), А. В. (1963), С. П. (1958), П. Ј. (1963), Н. О. (1985), С. В. (1962), В. П. (1965), В. Н. (1962), М. Б. (1962) и Д. М. (1961), саопштио је МУП.

Полиција је ухапсила и одговорно лице предузећа "Коко шопинг" Д. Т. (1955).

Постоје основи сумње да су осумњичени, запослени у Управи царина од октобра 2015. до септембра 2016. године, робу која је увезена из иностранства фиктивно раздуживали за наводне потребе разних амбасада и међународних организација у Србији.

Како се сумња, осумњичени су несавесним поступањем примили у рад некомплетну, неправилну и фалсификовану документацију и на тај начин привредним друштвима омогућили ослобађање од царине, ПДВ-а, акцизе и других посебних дажбина, чиме су привредном друштву "Коко шопинг" омогућили утају пореза од 1.580.000 евра.

Осумњичени су фиктивно раздужили 832.923 бокса цигарета разних марки, парфеме и другу акцизну робу коју су потом продавали на црном тржишту.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведени надлежном тужилаштву.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи