Укинута правоснажна пресуда "СМС мафији"

Врховни касациони суд наложио је да се понови суђење за 18 оптужених за преваре у СМС наградним играма Државне лутрије Србије пошто је усвојио захтев за заштиту законитости бранилаца оптужених.

Усвајањем захтева за заштиту законитости ВКС је укинуо правоснажну пресуду којoм је зимус била потврђена првостепена пресуда Специјалног суда. Том пресудом оптужени су били осуђени на затворске и новчане казне због превара.

Портпарол суда Бојана Станковић потврдила је Танјугу да ће суђење оптуженима бити поновљено у складу са одлуком ВКС-а.

Који је закон прекршен у овом случају и због чега је правоснажна пресуда укинута није познато.

Укинутом пресудом на четири и по године затвора и 150.000 динара био је осуђен Предраг Бећирић а његови саучесници на казне од седам месеци кућног затвора до три године затвора, као и на новчане казне од 40.000 до 100.000 динара.

Они су оптужени да су СМС преварама у наградним играма Државне лутрије Србије узимали награде на штету других учесника, доводећи у заблуду приређивача игре да играју по правилима.

Терете се да током 2009. и 2010. године са више од 200 мобилних телефона, уређајем за повезивање комуникација мобилним телефонима и коришћењем софтвера, утицали на исход игара на срећу и освојили 188 награда на такозваним телефонским лицитацијама.

Реч је о играма "РТС лицитација", "Гранд лицитација" и "Гранд ауто".

Поред Бећирића, оптужени су Маријана Мијановић, Огњен Тодоровић, Милош Бандука, Марко Бандука, Дарко Драгосављевић, Милош Марић, Виктор Вицков и Владимир Сладић, Ненад Вуковић, Бојан Тутуновић, Милош Ðуран, Миле Јакшић, Марко Вукојевић, Роберт Балажа, Милица Марић и Вилим Сладић.

Бећирић је оптужен да је од почетка априла 2009. године, па до 15. фебруара 2010. године организовао криминалну групу чији су припадници постали сви остали окривљени, сем Вилима Сладића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво