Стевану Џелатовићу одређен притвор

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана в. д. директору рудника "Ресавица" Стевану Џелатовићу, који је у среду ухапшен због сумње да је тражио и узео мито од 30.000 евра сину извршног повериоца тог рудника.

Судија за претходни поступак одредио му је притвор због постојања особитих околности да ће утицати на сведоке и да ће у кратком периоду поновити кривично дело, рекла је Танјугу портпарол суда Бојана Станковић.

Џелатовић има право да се жали на одлуку у року од три дана од пријема решења.

Након хапшења, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је саопштио новинарима да се сумња да је Џелатовић у својству директора "Ресавице" крајем 2016. и почетком 2017. од сина извршног повериоца захтевао новац како би платио одштету, коју је "Ресавица" морала да исплати по правоснажној пресуди суда у Јагодини.

Новац је преузео у кући В. М, након чега га је полиција ухапсила.

Медији су пренели да је "Ресавица" Видојку Моравчевићу дуговала 300.000 евра по правоснажној пресуди за одштету због оштећења куће, те да је Џелатовић пристао на исплату дуга, али да њему припадне десет одсто од суме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи