Акција МУП-а – заплењено 60 килограма марихуане, ухапшено девет особа

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у три одвојене акције, запленили су више од 60 килограма марихуане спремне за продају, око 400 грама амфетамина, кокаин, опрему за паковање и пренос опојних дрога, два пиштоља са муницијом, два аутомобила која су служила за транспорт наркотика и ухапсили девет особа. Вредност заплењених наркотика процењује се на око 62 милиона динара, саопштио је МУП.

У првој акцији ухапшена је петочлана група са подручја Албаније и Србије, за коју се сумња да је у дужем периоду организовала транспорт опојних дрога из Албаније за београдско тржиште.

Након пребацивања опојне дроге преко границе и њеног транспорта у Београд, на месту купопродаје ухапшени су организатори транспорта, албански држављани П. Б. (1973) и Е. Х. (1980), у друштву са купцима из Србије, Б. С. (1980) из Београда и Ј. Ј. (1991) из Липљана, док је возач А. Д. (1974), такође из Албаније, ухапшен са транспортом марихуане.

Том приликом, полиција је у аутомобилу "шкода октавија", регистарских ознака са подручја Хрватске, пронашла 60 пакетића са 58.842,87 грама марихуане, док је у стану на Звездари у коме непријављено борави Б. С. пронашла два пиштоља са муницијом, више кеса и тегли са 457,34 грама марихуане, 378,51 грам амфетамина, 2,78 грама кокаина, две електронске вагице са траговима опојних дрога и прибор за паковање наркотика. Такође, код Ј. Ј. је нађен пакетић са 0,78 грама амфетамина.

Полиција је у другој акцији ухапсила Београђанина М. Ђ. (1990), осумњиченог за продају опојних дрога и Ф. Г. (1994) из Трстеника, који се терети да је дрогу купио од М. Ђ.

У стану на Звездари, у коме М. Ђ. непријављено борави, полиција је пронашла више кеса са 998,92 грама марихуане, пакетиће са 6,35 грама кокаина и електронску вагицу са траговима опојних дрога, а код Ф. Г. пакетић са 0,64 грама марихуане.

Београђани А. Б. (1990) и М. Л. (1991) ухапшени су у трећој акцији, када је полиција у стану на Палилули пронашла кесу са 30,81 грам амфетамина и две електронске вагице са траговима дроге.

Сви осумњичени ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Вишем јавном тужилаштву.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво