Пећ, ухапшен Албанац због позива на терористичке нападе

Косовска полиција ухапсила је у околини Пећи Aлбанца Рагипa Абдуљијa, за кога се сумња да је позивао на терористичке нападе, јавља дописник РТС-а.

Осумњичени Рагип Абдуљи из Пећи терети се да је преко друштвених мрежа позивао на тероризам, преносе приштински медији.

Косовска полиција је подигла ниво приправности пред ускршње празнике.

Примењује посебан оперативни план на додатном осигурању манастира и цркава.

Свим припадницима косовске полиције који су на годишњем одмору наређено је да се врате на посао. Свим полицајцима радно време је са осам продужено на 12 часова.

Упоредо са мерама безбедности косовске полиције, америчка амбасада у Приштини упозорила је на могућност од терористичких напада на Косову.

У позиву својим држављанима, америчка амбасада подсећа да су терористи у региону још раније планирали да нападну осетљиве циљеве, укључујући цркве и богомоље, пешачке центре, спортске терене и јавне скупове.

Косовски савет за безбедност саопштио је да су институције откриле планове и поступке појединаца и њихових група, повезаних са групама и особама из иностранства "са намером да дестабилизују Косово и угрозе уставни поредак".

"Такве групе су планирале да изврше нападе против неких институционалних лидера и политичких званичника", истиче се у саопштењу Савета, издатом након притиска медија и јавности, пошто су се појавили наводи и сумње у могуће терористичке акције на Косову.

Истиче се да је откривено да су акције припремале особе и групе повезане са појединцима и службама неколико земаља, које могу да имају везе са лицима која су учествовала у сукобима у иностранству.

Савет је саопштио да су полиција и правосуђе предузели све законске мере да се спрече радње које угрожавају људске животе, стабилност Косова и уставни поредак, и да се чланови и носиоци таквих група изведу пред лице правде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво