Зери: Подизање оптужница у вези са ОВК крајем 2017.

Приштински лист "Зери" објавио је да се очекује да прве оптужнице у вези са ратним злочинима такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК) буду подигнуте крајем године, преноси РТК2.

Наводи се да је подизање првих оптужница у 2017. потврдио Чарлс Смит, једини Американац међу 19 судија Специјалистичких комора.

Смит је навео да неће путовати у Хаг до краја године пре подизања првих оптужница.

Међутим, Ехат Мифтарај из Косовског правног института (КПИ) рекао је да подизање оптужница зависи од ефикасности Специјалног суда, а не од изјава Смита. Мифтарај је додао да ће Специјални суд врло брзо бити у функцији.

"Чињеница да је Тужилаштво већ почело да ради пре неколико година и да су тимови тужилаца радили на овом случају и пре успостављања Специјалистичких комора је сигнал да ће Тужилаштво подићи прве пријаве одмах након функционализације суда", каже Мифтарај.

Мазлум Бараљиу, стручњак за уставна питања, рекао је да је кашњење ЕУ у функционализацији Специјалистичких комора неоправдано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи