Румунија, истрага о трагедији у којој је погинула радница из Србије

Утврђују се околности несреће у фабрици "Леони" у румунском граду Питешти, у којој је једна држављанка Србије погинула, а петоро радника, од којих су двоје српски држављани, повређено. До несреће је дошло када је мушкарац, такође запослен у фабрици, улетео аутомобилом у групу људи, потврдили су за РТС у Амбасади Србије у Букурешту и у немачкој компанији "Леони".

Све се догодило јутрос око пола 10 у кругу немачке фабрике "Леони" у Питештију, док су радници били на паузи за доручак.

"Према речима очевидаца, до несреће је дошло када је ауто покидао жичану ограду и улетео у простор намењен за одмор запослених, где се у том тренутку налазило 60-ак особа. Један од запослених је изјавио да је возач изгубио контролу над аутом због превелике брзине", јавља за РТС Рајко Корња, новинар из Румуније.

На лицу месту преминула је 28-годишња Нишлијка која је у "Леонију" била на обуци. Повређене су њене колегинице Бранка и Александра. Једна има тешке повреде главе, а друга је само у шоку. Са још троје повређених румунских радника пребачене су у болницу.

"Примили смо четири жене и једног мушкарца. Две су страни држављани запослени у компанији. Стање им је стабилно, медицински прегледи су у току. Додатна испитивања, као што је скенер главе, биће потребна само за једну жену", рекао је доктор.

Амбасадор Србије у Румунији Бранко Бранковић каже да је Амбасада у сталном контакту са полицијом.

"Сутра ћемо отићи да их обиђемо, да видимо шта оне знају, шта им треба", рекао је Бранковић.

Румунски медији преносе да је аутомобилом управљао 22-годишњи Андреј-Кристија Карамелеа, радник у "Леонију" на одређено време.

О околностима несреће у компанији не желе да говоре пре завршетка истраге.

"Желимо да сазнамо разлоге несреће. Највише се ослањамо на полицијску истрагу. Они разговарају са возачем како би сазнали зашто је то урадио. Веома жалимо због несреће. Наше мисли су сада са породицом преминуле девојке и трудићемо се да им помогнемо да преброде ову ситуацију", рекао је Свен Шмит из компаније "Леони" у Немачкој.

Новинар Рајко Корња преноси да је у већ покренутој истрази укључен и обласни инспекторат за рад, пошто се несрећа догодила у фирми и за време радног времена.

Против возача је већ покренут истражни поступак којим се терети за убиство.

Поједини румунски медији нагађају да је младић изазвао несрећу јер је желео да брзом вожњом некога импресионира, а други да је то учинио јер му је прећено отказом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво