Укинута пресуда Љубиши Бухи за "ферари", следи ново суђење

Виши суд у Београду укинуо је у целости пресуду којом је некадашњи сведок сарадник Љубиша Буха Чуме у новембру прошле године у случају познатом као "ферари" био осуђен на две године и осам месеци затвора због три кривична дела, а не за пет, за колико је био оптужен.

Виши суд је наложио Трећем основом суду да понови суђење Бухи за свих пет кривичних дела и продужио му притвор у којем је од новембра 2015. године због опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Како је Танјугу речено у Вишем суду, овом одлуком суд је усвојио жалбе тужилаштва и одбране и наложио Трећем основном суду да отклони битне повреде поступка, као и да изведе све доказе који су од значаја за тачно и потпуно утврђивање чињеничног стања и закониту пресуду.

Укинутом пресудом Трећег основног суда Буха је био осуђен на две године и осам месеци затвора и новчану казну од 180.000 динара због угрожавања сигурности полицијца Милана Љубеновића, припадника обезбеђења његове бивше супруге Иване Бухе, као и због прикривања кривичног дела и спречавања доказивања.

Том пресудом Буха је био ослобођен оптужби за подстрекавање власника ауто-сервиса "Вест" из Сурчина Стевана Петошевића на прикривање куповине краденог Ферарија прекуцавањем броја шасије мотора, док је тада суд одбио оптужбу којом се Буха теретио да је из затвора у Падинској скели претњама угрозио сигурност бивше супруге која га је и пријавила полицији за низ кривичних дела.

Овај случај се односи на претње које је тада још законитој супрузи Буха упутио телефоном из затвора у Падинској скели где је служио казну за ранији напад на Љубеновића.

Буха, који је био сведок сарадник у процесима против "Земунског клана" и за убиство премијера Зорана Ђинђића, почетком фебруара осуђен је у Првом основном суду на још 16 месеци затвора због вређања тужиоца Трећег основног тужилаштва у судници Палате правде током суђења у случају "ферари".

Он је у притвору од новембра 2015. године, а пре тога је провео годину дана у затвору због напада на Љубеновића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво