Година и три месеца затвора због злостављања супруге

Ахмет Маринковић (41) из Калуђерице осуђен је у Другом основном суду у Београду на три године и три месеца затвора, јер је крајем августа прошле године зверски злостављао своју невенчану супругу Марију Феризовић (22), са којом има двоје деце.

Суд му је продужио притвор у којем се налази од хапшења у августу 2016. због опасности да ће у кратком периоду поновити кривично дело - насиље у породици.

Феризовићева је упућена да у парничном поступку тражи одштету.

Друго основно тужилаштво у Београду најавило је да ће се жалити на пресуду.

"Тужилаштво ће уложити жалбу на ову пресуду јер је казна мала и неадекватна у односу на показану бруталност приликом извршења кривичног дела", рекла је Танјугу портпарол тужилаштва Милица Љубичић.

Подсетила је да је тужилаштво за њега тражило шест година затвора а да је казна готово дупло мања.

Маринковић је у јануару на почетку суђења тврдио је да није он супрузи нанео повреде и опекотине нити да ју је мучио два дана закључану у стану, већ да је "Марија или саму себе тукла, или је то учинио њен љубавник".

Он је потврдио само да ју је 25. августа неколико пута ударио, пошто му је признала да га је преварила са сином закуподавца стана у којем су живели.

Тужилаштво је оптужницом суду предложило да Маринковића осуди на шест година затвора, с обзиром на показану бруталност приликом извршења кривичног дела.

Маринковић је ухапшен 27. августа прошле године након што је два дана у стану у Калуђерици малтретирао мајку своје двоје деце, коју је полиција, како су пренели медији, затекла у подливима и обријану до главе.

Такође је имала је опекотине по лицу и на челу и печат од ужарене металне цеви, пренели су медији наводећи да су им деца у то време била код њене мајке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи