Пуцњава у полицијској станици у Малом Зворнику

Притвореник отео пиштољ од полицијског службеника у полицијској станици у Малом Зворнику и репетирао га. У кошкању са другим полицајцем, којем је задао више удараца по глави, нападач је рањен.

Двојицу полицајаца, Милисава Мићића и Бранка Мићића, пиштољем је напао притвореник, који је са четири прострелне ране примљен на хируршко одељење опште болнице у Лозници.

Реч је о А. С. (1994), који је приликом извођења из просторије за задржавање физички напао полицијског службеника и отео му службени пиштољ, након чега је повређен, саопштила је полиција.

У саопштењу се истиче да је А. С. прво физички напао полицајца коме је отео пиштољ, који је репетирао. У помоћ повређеном полицајцу притекао је други полицијски службеник, који се налазио у другој просторији и који је осумњиченог упозорио да спусти оружје.

Осумњичени се оглушио о наређење и физички напао другог полицајца, кога је више пута ударио пиштољем по глави. У кошкању између осумњиченог и полицијског службеника који је покушао да га савлада, дошло је до пуцња из службеног пиштоља и до повређивања осумњиченог.

Осумњичени је савладан и упућен у здравствену установу, где су му, на инсистирање лекара, због прегледа скинуте лисице. А. С. је то искористио да поново напдне полицијског службеника, наводи се у саопштењу.

У договору са директором болнице и полицијом, одлучено је да се лечење, из безбедносних разлога, настави у затворској болници у Београду.

Притвореник није животно угрожен, а уз пратњу полиције и лекара спроведен је за Београд.

Основни јавни тужилац у Лозници потврдио је да је дошло до инцидента у полицијској станици у Малом Зворнику и да је обављен увиђај.

Навео је да је реч о особи која је због кривичног дела синоћ притворена у полицијској станици у Лозници, а затим пребачена за Мали Зворник.

За А. С. је било одређено задржавање до 48 сати због сумње да је напао службено лице које је обављало своју службену дужност.

Стефановић: Оштре казне за напад на полицију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је, поводом напада на полицијске службенике у Малом Зворнику, да ће инсистирати на томе да сви они који се дрзну да нападну полицајце буду оштро кажњавани.

Стефановић је објаснио да су полицајци нападнути приликом обављања своје редовне дужности и да је то урадио човек који је помислио да је сасвим нормално да нападне полицијске службенике, саопштио је МУП.

Министар је поручио да за такве поступке нема толеранције и да као друштво не можемо да се миримо са тим.

"Због тога тражим од тужилаштава и судова, не мешајући се у њихов посао, да предузму све из своје надлежности и да не дозволе да било ко у Србији мисли да ће овакве ствари пролазити некажњено или да ће казне бити благе", нагласио је министар полиције.

Истакавши да је посао МУП-а и свих других државних органа да штите безбедност грађана Србије, Стефановић је рекао да је његов посао, као министра унутрашњих послова, и да штити безбедност свих припадника министарства.

"Због тога ћу у раду са тужлаштвом и свим осталима инсистирати да они који се дрзну да нападну полицајце буду оштро кажњавани и да покажемо да Србија то не толерише", закључио је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи