Нови процес Оливеру Ивановићу почиње 24. марта

Поновљени судски процес против лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, који је оптужен за ратне злочине на Косову 1999. године, почеће у петак, 24. марта, у Основном суду у Косовској Митровици, наводи "Политика".

Према речима адвоката Ивановићеве одбране Љубомира Пантовића, на припремном рочишту пред међународним судским већем коме председава Роксана Комша, уводно излагање изнеће тужилац Ромуло Матеуш и чланови одбране лидера ГИ СДП, без саслушавање сведока и извођења нових доказа.

"Тужилац је одлучио да поново саслуша 18 сведока који су исказе дали и у првостепеном поступку. Очекивали смо да тужилаштво предложи много мањи број сведока, имајући у виду да је само један сведок теретио Ивановића, иако је и његов исказ под сумњом и нема кредибилитет", рекао је Пантовић за Политику.

Суд у Косовској Митровици одредио је раније кућни притвор Оливеру Ивановићу, пошто му је претходно укинута пресуда за ратне злочине из 1999. године, а суђење враћено на почетак.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 21. мар 2017, 01:51)
anonymous [нерегистровани]

Mislim

Ovo sudjenje Oliveru Ivanovicu je stvarno bez ikakvog smisla. Svi znaju da nije kriv ali mu se ipak sudi. On je vec isuvishe mnogo stradao. Ko ce njemu nadoknaditi sve sto je izgubio u zatvoru, niko? Sramota koja mu je naneta ovim sudjenjem, nema cene, a da ne govorim o njegovom fizichkom i duhovnom zdravlju, o njegovoj politichkoj karijeri, njegovom zivotu sa familijom, itd. itd. I josh kazu da pochinje novi krug muchenja 24 marta. Tako planiraju ljudi u chijim dushama je Bog otsutan i koji nemaju savesti. Strashno!