Рочиште за злочин у Сребреници одложено за 13. април

Суђење осморици припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске, оптужених за злочине над цивилима у селу Кравице код Сребренице, одложено је за 13. април пред Одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду због изостанка оптуженог Драгомира Паровића.

Паровићев бранилац је суду приложио медисицнску документацију хитне медицине из Новог Сада, према којој оптужени није могао да дође на данашње суђење.

Суд је након тога одложио суђење, али и наложио браниоцу да му у року од три дана достави детаљну медицинску документацију о Паровићевом здравственом стању.

У овом процесу оптужница терети Недељка Милидраговића, Алексу Голијанина, Миливоја Батинића, Александра Дачевића, Бору Милетића, Јована Петровића, Драгомира Паровића и Видосава Васића.

Сви оптужени су се раније изјаснили да нису криви по оптужбама, а детаљну одбрану за сада је изнео само Батинић, док су Недељковић и Голијанин одбили да то учине.

Тужилаштво за ратне злочине терети окривљене за кривично дело ратни злочин против цивилног становништва у саизвршилаштву, а у овом поступку планирано је саслушање многобројних сведока и експерата као и извођење других доказа.

Оптужени се терете да су у Сребреници починили ратни злочин над цивилним становништвом, тако што су у хангару "Кравице" 14. јула 1995. године убили 1.313 муслимана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво